24 Απριλίου 2016

Έκθεση πεπραγμένων 2015

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Το 2015 ήταν μία χρονιά έντονης δραστηριοποίησης για το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Ανθρώπινοι Άνθρωποι" σε πολλούς τομείς του ενδιαφέροντος του, που προβλέπονται στο Καταστατικό του.

Ειδικότερα :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Κοινωνική Πολυκατοικία Μπουμπουλίνας 36: Η πρώτη Κοινωνική Πολυκατοικία ξεκίνησε την λειτουργία της τον Απρίλιο του 2014, η οποία φιλοξένησε κατά την πρώτη φάση λειτουργίας της, στα 15 διαμερίσματα που διαθέτει , 15 οικογένειες και συνολικά 59 άτομα εκ των οποίων 35παιδιά.

Το 2015, 7 οικογένειες από αυτές εντάχθηκαν σε προγράμμα του Δήμου Αθηναίων με την προοπτική αναζήτησης και ευρέσης εργασίας.

Επίσης 3 οικογένειες ανεξαρτητοποιήθηκαν και επανεντάχθηκαν στην παραγωγική δραστηριότητα. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική αφού απώτερος σκοπός είναι η ομαλή επανένταξη όσον το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας στην κοινωνία και την οικονομία.

Σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων επελέγησαν με διαφάνεια και αξιοπιστία νέες οικογένειες οι οποίες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας και στεγάσθηκαν στην Κοινωνική Πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας.
Στο τέλος του 2015 στην Μπουμπουλίνας στεγάζονταν 13 οικογένειες, συνολικά 49 άτομα εκ των οποίων 30 είναι παιδιά, ενώ συνεχίζεται η επιλογή και στέγαση και άλλων ατόμων που χρειάζονται άμεση βοήθεια και είναι εγγεγραμένοι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. 82 άτομα συνολικά έχουν μέχρι σήμερα στεγαστεί στην πρώτη Κοινωνική Πολυκατοικία.

Κοινωνική Πολυκατοικία Επιδάμνου 5: Στο συγκεκριμένο ακίνητο που διαθέτει 4 διαμερίσματα, τη προηγούμενη χρονιά στεγάσθηκαν αντίστοιχα 4 οικογένειες και 23 άτομα συνολικά.
Μία οικογένεια που φιλοξενούσαμε με 7 παιδια ήδη τακτοποιήθηκε και μετανάστευσε στην Γαλλία και αντικαταστάθηκε από νέα 5μελή Οικογένεια.

Τέλος του έτους συνολικά το ακίνητο της Επιδάμνου φιλοξενούσε 19 άτομα.

Διαμέρισμα στην οδό Φυλής 161, στεγάσθηκε τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά.

Διαμέρισμα Λευκωσίας 40: Στεγάσθηκε πενταμελής οικογένεια με 3 παιδιά.

Διαμέρισμα Πίνδου 26: Στεγάσθηκε Μονογονεїκή οικογένεια με 1 παιδί.

Διαμέρισμα Δουκίσης Πλακεντίας: Στεγάσθηκε Μονογονεїκή με 2
παιδιά.

Διαμέρισμα Παφου 3: Στεγάσθηκε Μονογονεϊκή Οικογένεια με 3 παιδια.

Διαμέρισμα Αγίου Μελετίου 118: Στεγάσθηκε Μονογονεϊκή Οικογένεια με 3 παιδια.

Οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι μετά την γόνιμη συνεργασία τους με τον Δήμο Αθηναίων, το 2015 ξεκίνησαν προσπάθεια αναζήτησης και επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους δήμους ώστε να δοθεί η δυνατότητα στέγασης σε περισσότερους συνανθρώπους μας.

Στα πλαίσια συνεργασίας με τον Δήμο Χαλανδρίου οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι προχώρησαν σε μίσθωση διαμερίσματος στο Χαλάνδρι στο οποίο στεγάσθηκε Μονογονεїκή οικογένεια με τρία παιδιά.

Επίσης οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την εταιρεία British American Tobacco Hellas προέβησαν σε πλήρη ανακαίνιση τεσσάρων κοινωνικών κατοικιών. Το κόστος ανακαίνισης καλύφθηκε από την British American Tobacco.

Οι δύο πρώτες κατοικίες παραδόθηκαν και ήδη μέσα από τις διαδικασίες επιλογής των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου επελέγησαν και στεγάσθηκαν 2 μονογονεїκές οικογένειες με 3 παιδιά η κάθε μία. Στο διαμέρισμα Πάφου 3 στεγάσθηκε η μία οικογένεια και στο διαμέρισμα Αγίου Μελετίου 118 η άλλη.

Οι επόμενες δύο Κοινωνικές Κατοικίες είναι ήδη ανακαινισμένες και έτοιμες να στεγάσουν μετά την διαδικασία επιλογής 2 νέες οικογένειες.

Τέλος οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι με την βοήθεια Εθελοντών ανακαίνισαν δύο διαμερίσματα, ένα στην περιοχή του Βύρωνα, στο οποίο στεγάσθηκε ήδη μία οικογένεια και ένα στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής το οποίο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει συνανθρώπους μας που στερούνται την βασική ανάγκη της στέγασης.

Οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι εκτός της στέγασης παρέχουν τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική φροντίδα, μαθήματα Αγγλικών και υποστήριξη στους ωφελούμενους που εντάσσονται στο πρόγραμμα στέγασης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για την ενίσχυση των εσόδων του, το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Ανθρώπινοι Άνθρωποι" σχεδίασε και υλοποίησε με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία, τρεις Εκδηλώσεις στην διάρκεια του 2015.

Στις 29/06/2015 πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπική συναυλία στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη με συνολικά έσοδα 1.650 €. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς ο Συνθέτης Χ.Νικολόπουλος και οι Τραγουδιστές Ε. Ρόδα, Γ. Πετρόπουλος, Λ.Νικολάου και Κ.Χρήστου.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους διοργανώθηκαν 2 φιλανθρωπικά Bazaar στο Blue Bell στο Ψυχικό που μας παραχωρήθηκε απο τον Δήμο Ψυχικού - Φιλοθέης και στο Παλαιό Δημαρχείο της Πεντέλης. Τα Έσοδα ανήλθαν σε 10.370 € και διατέθηκαν για την ενίσχυση των σκοπών του σωματείου.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι συνέδραμαν και στο κρίσιμο θέμα των προσφύγων, παρέχοντας είδη ρουχισμού στους Σύριους πρόσφυγες μέσω του δικτύου UBER- TAXI.
Επίσης προέβησαν σε δωρεά 250 καθισμάτων σε διάφορα κοινωφελή ιδρύματα προς κάλυψη σχετικών αναγκών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Μέσα στο 2015 ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής του σωματείου μας σαν μέλος της FEANTSA. Η FEANTSA είναι η Ευρωπαική Ομοσπονδία των Εθνικών Οργανώσεων που εργάζονται με τους αστέγους. Είναι το μοναδικό Ευρωπαικό δίκτυο που εστιάζει αποκλειστικά στο πρόβλημα των αστέγων και Σύμβουλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών με 130 μέλη σε 30 Ευρωπαικές Χώρες.
Το Σωματείο μας προσδοκά σημαντικά οφέλη από την τεχνογνωσία της Ομοσπονδίας αλλά και την δυνατότητα ενίσχυσης της προβολής του στόχου και του έργου της.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ- ΧΟΡΗΓΕΙΕΣ

 Το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ προέβη στην ευγενική χορηγία ενός ΙΧ αυτοκινήτου τύπου ΒΑΝ για τις ανάγκες του σωματείου, όπως μεταφορά Τροφίμων, Ρουχισμού, Εξοπλισμού κ.λ.π. προς τους ωφελούμενους του προγράμματος στέγασης.

 Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” καλύπτει τα κόστη Μισθοδοσίας δύο ατόμων για 2 έτη τα οποία απασχολούνται στα γραφεία του σωματείου συνεισφέροντας σημαντικά στην εκτέλεση των δραστηριοτήτων του.

 Η εταιρεία CHIPITA A.E. καλύπτει επίσης το κόστος μισθοδοσίας 1 ατόμου το οποίο απασχολείται στα γραφεία του Σωματείου.

Πολλές εταρείες όπως ΜΕΤΡΟ Α.Ε, CHPITA, ΝΙΚΑΣ, ΑΡΚΑΣ ΕΛΛΑΣ, PROCTER & GAMBLE, TITAN, AEGEAN AIRLINES, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με χορηγίες σε τρόφιμα, ρουχισμό, εξοπλισμό κ.λ.π. συνέδραμαν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων του Σωματείου "Ανθρώπινοι Άνθρωποι".

 Η Κοινότητα Global Shapers - Athens Hub διέθεσε 50 εθελοντές νέους στα πλαίσια του προγράμματος Regeneration οι οποίοι συμμετείχαν στην επίπλωση και τακτοποίηση ακινήτων ώστε να καταστούν κατάλληλα για κατοίκηση.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφερθούμε στην αθρόα βοήθεια και τις προσφορές διαφόρων Φορέων, Κοινωφελών Φορέων αλλά κυρίως των απλών Πολιτών που συνδράμουν με πολλούς τρόπους σε αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο την προσπάθεια μας με στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που στερούνται τα βασικά αγαθά.

Η θετική ανταπόκριση όλων αυτών των ιδιωτών, Εταιρειών και φορέων μεγαλώνει το αίσθημα ευθύνης μας για να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και την νέα χρονιά.