18 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΜΠΑΖΑΡ

της 
Πηγή: http://www.politisonline.com/ανθρωπινοι-άνθρωποι-μπαζάρ/

Είναι ωραίο να χτίζεις γέφυρες με τους άλλους, να συνυπάρχεις και να εξελίσσεται μαζί τους. Ο Λέο Μπουσκάλια είπε κάποτε: ο μοναδικός λόγος που έχεις κάτι είναι για να το δίνεις. 
Ας αναλογιστούμε πόσο σημαντική είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα τώρα που η αλληλεγγύη δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη και τρόπος ζωής. 
Ένα σωματείο κάνει πράξη την προσφορά χτίζοντας πυρήνες που λειτουργούν με επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια, εξασφαλίζοντας στήριξη, τροφή και στέγη σε λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας. 
Οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι, μας εξηγεί η πρόεδρος του σωματείου και εμπνεύστρια, ψυχοθεραπεύτρια Βέρα Μεσσήνη, προσφέρουν στοργή και έμπρακτη στήριξη σε άτομα που βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο.
Μαζί με ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, παρέχοντας καθημερινά εκτός από στέγαση και τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική φροντίδα, μαθήματα Αγγλικών και υποστήριξη στους ωφελούμενους που εντάσσονται στο πρόγραμμα στέγαση, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους. 
Αύριο και μεθαύριο οργανώνουν ένα ακόμα μπαζάρ στην Αθήνα για να συγκεντρώσουν χρήματα για άπορες οικογένειες και παιδιά. Μας προτρέπουν να αγοράσουμε τα φετινά μας δώρα και εδέσματα τα οποία έφτιαξαν οι εθελοντές με μεράκι και γούστο.
Από τα έσοδα των Bazar πέρυσι, κατάφεραν να προσφέρουν για ένα χρόνο στέγη σε τέσσερις άπορες οικογένειες με παιδιά. «Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.
Οι εθελοντικές προσφορές και το ενδιαφέρον των φίλων και γνωστών μας φέτος, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η θετική ενέργεια, συμπληρώνει αυτή την ανθρώπινη, γεμάτη αγάπη προσπάθειά μας», αναφέρει η Μαρία Τζιμοπούλου που είναι ένα από τα ενεργά μέλη του σωματείου. 
«Καθένας από εμάς μπορεί καλά. Όλοι μαζί όμως, μπορούμε καλύτερα», διαβάζουμε και συμφωνούμε να προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας δίνοντας το παρόν και ενισχύοντας την προσπάθεια. 
«Εμένα ο στόχος μου είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους μπορούμε. Δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο και γι’ αυτό πρέπει να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και προσφέρουν»,εξηγεί η πρόεδρος Βέρα Μεσσήνη σε συνέντευξή της.
Το σωματείο στεγάζει οικογένειες σε δεκάδες διαμερίσματα στις Κοινωνικές Πολυκατοικίες, που εδώ και τέσσερα χρόνια προσφέρουν εστία και καταφύγιο σε ανθρώπους που ξαφνικά η κρίση τους ξεσπίτωσε. Άνεργοι συμπολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν τους εαυτούς και τους οικείους τους δηλώνουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ό,τι έχουν ανάγκη από στέγη, προσκομίζουν κάποια δικαιολογητικά και η διαπαραταξιακή επιτροπή αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της επιλογής των πιο ευάλωτων από αυτούς για να στεγαστούν στα «κοινωνικά διαμερίσματα».
Αυτό το Σαββατοκύριακο στηρίζουμε ενεργά τους Ανθρώπινους Ανθρώπους στο Σπυροπούλειο πολιτιστικό κέντρο,
Αγίας Σοφίας 1 και Ολυμπιονικών στο Νέο Ψυχικό. Να είμαστε όλοι εκεί!!!