2 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΒΡΑΒΕΙΑ "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" 2017

ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2017
Για τέταρτη συνεχή χρονιά το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» βράβευσε οκτώ υπέροχες Ελληνίδες, οκτώ ξεχωριστές προσωπικότητες, εκ των οποίων η κάθε μια ξεχωριστά διαπρέπει στον τομέα της.
Η τελετή της απονομής των βραβείων έγινε το βράδυ της 24ης Απριλίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Η υποδοχή των βραβευθεισών κυριών υπήρξε πολύ θερμή από το κοινό, στο οποίο άλλωστε βρίσκονταν σπουδαίες προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών κ.α. Όλες οι κυρίες που τιμήθηκαν, καταχειροκροτήθηκαν, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας γεννάει σπουδαίες σύγχρονες Ελληνίδες ικανές να διαπρέψουν παντού.
Τα βραβεία, μια Καρυάτιδα, έμπνευση της ιδρύτριας και προέδρου του Ομίλου, δημιούργημα και προσφορά του εξαιρετικού γλύπτη Δημήτρη Κώστα ειδικά για το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»,  απένειμαν οκτώ εξίσου ξεχωριστοί και διαπρεπείς άνδρες.
Την παρουσίαση των τέταρτων «Βραβείων Γυναικών ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2017», ανέλαβε η διακεκριμένη δημοσιογράφος Άντα Ηλιοπούλου, γνωστή όχι μόνο για την μεγάλη δημοσιογραφική της καριέρα, αλλά και για το έργο της υπέρ της χώρας μας στο εξωτερικό.
Η ιδρύτρια και πρόεδρος του ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Νανά Λάτση, καλωσόρισε θερμά τους καλεσμένους και μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «οι κυρίες που έχουμε κοντά μας απόψε κρατάνε γερά το τιμόνι και η κάθε μια αποδεικνύει ότι η κορυφή δεν είναι μόνον γένους αρσενικού».

            Τα Βραβεία έλαβαν (κατά σειρά απονομής):
Το Βραβείο Εθελοντισμού έλαβε η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Πρόεδρος και εμπνεύστρια του Σωματείου «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», Βέρα Μεσσήνη. Το βραβείο απένειμε εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης.

Το Βραβείο Ναυτιλίας έλαβε η Γενική Διευθύντρια της Macgregor Greece, Αθηνά Κανελλάτου.  Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Propeller Club of Piraeus – Διευθύνων Σύμβουλος της X.R.T.C Business Conssultants L.T.D,& Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας Γιώργος Ξηραδάκης.

Το Βραβείο Επιστήμης έλαβε η διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονας, υπεύθυνη της μονάδας οφθαλμικής ογκολογίας και αμφιβληστροειδούς της πολυκλινικής της Σιένα, Santa Maria alle Scotte, Δρ. Ντόρις Χατζηστυλιανού. Το βραβείο απένειμε ο  χειρουργός- οφθαλμίατρος - Καθηγητής Οφθαλμολογικού Πανεπιστημίου Ν.Υ, Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Το Βραβείο  Πολιτισμού έλαβε η  Αρχαιολόγος- Θεατρολόγος -Διευθύντρια του  Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- Δρ Αρχαιολογίας και Τέχνης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη.  Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης

Το Βραβείο  Θεάτρου έλαβε η Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος – Συγγραφέας και Δρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Τζένη Αρσένη.  Το βραβείο απένειμε ο ο Ακαδημαϊκός – Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης - Συνθέτης- Μαέστρος, Θεόδωρος Αντωνίου.

Το Βραβείο  Λογοτεχνίας έλαβε η Ψυχολόγος- Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Συγγραφέας, Φωτεινή Τσαλίκογλου.  Το βραβείο απένειμε ο Αρχαιολόγος - Ιστορικός Τέχνης – Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς.

Το Βραβείο  Αθλητισμού έλαβε η Πρωταθλήτρια Παγκοσμίων Κυπέλλων στη  σκοποβολή Άγη Κασούμη. Το βραβείο απένειμε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Παναγιώτης Δημάκος.

Το Βραβείο  Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έλαβε η πρωτοπόρος επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ- Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην ERMA FIRST και Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (Ε.Β.Ε.Π) Βασίλης Κορκίδης.

Οι εξέχοντες κύριοι που απένειμαν τα βραβεία, τίμησαν τις βραβευθείσες με τις εξαιρετικές ομιλίες τους και εξήραν το έργο τους, ο καθένας με το δικό του προσωπικό ύφος. 
Τα βραβεία συνοδευόντουσαν από πάπυρο, ανθοδέσμη και νομίσματα μεταλλίων του 2016 που προσφέρθηκαν από την συλλογή του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους φίλους του Ομίλου, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Ν.Δ κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Περιφερειάρχης Αιγαίου – Πολιτευτής κ. Σπύρος Σπυρίδων, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού & Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης, κα Ειρήνη Νταϊφά, o Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Σκορδίλης, η Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος Βιργινία Κραβαριώτη, η Πρέσβης του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φίλων Μουσείων Αρχαιολόγος Διεθνολόγος, Λίλα Ντε Τσάβες, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό και βραβευθείσα από το Εξάλειπτρον με το Βραβείο Πολιτισμού το 2014, Δρ Βίκυ Μπαφατάκη, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά χειρουργός υποψήφιος Βουλευτής Α΄Πειραιά & Νήσων, κ. Νίκος Βλαχάκος, ο Δρ Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, ο διάσημος ζωγράφος & γλύπτης εξ΄ Αμερικής Γιάννης Αμοργιανός, η Διευθύνουσα  Σύμβουλος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, βραβευθείσα από το Εξάλειπτρον με το Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 κα Δανάη Μπεζαντάκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, Massimo Boldrini και η σύζυγος του πρόεδρος του Ροταρυ Ιταλίας Daniella Boldrini, η αντιπρόεδρος της Investments & Finance Ltd, κα Κατερίνα Σταθοπούλου, ο Μ.Α in Military History,  κ. Στέφανος Σκαρμίντζος, η πρόεδρος της Εταιρείας φίλων Δημοτικού Θεάτρου κα Ελένη Μελέτη και ο σύζυγός της Γιάννης Μελέτης, η πρόεδρος των Αθηναϊδων Ρένα Βασιλάκη, η πρόεδρος των Αμαρυλλίδων Νίκη Παξιμαδάκη, η πρόεδρος του Φοίβου Δήμητρα Γκλεζάκου, από τον Όμιλο Τσοπελογιάννη η Ντανιέλλα Τσοπελογιάννη, ο επιχειρηματίας Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος, ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Κούρος, ο κ. Κων/νος Σπανός, ο επιχειρηματίας Νεκτάριος Γαλίτης, ο κ. Κώστας Παράσχος, η κα Ιωάννα Βασιλάκη, η κα Αιμιλία Λιώνη-Μαντζαβίνου, η κα Ρίτα Πικρού – Μωραΐτακη, η σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβαρβέρη , η κα Τζένη Παπαδοπούλου, η κα Έφη Μπούνα, κ.α

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Γλυπτά: Δημήτρης Κώστας

Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο

«LA FOURCHETE ΕΔΕΣΜΑΤΑ» του chef Έκτωρoς Ιωάννου,

Hair Styling & Make Up Artist: Στέλιος Παπαδάκης

Εden Flowers:

Kaisar Photography

Kοσμηματοπωλείο Ιωσήφ Βασιλείου Βουράκης,

AQUA  FERRIES

SKOURAS DOMAINE

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ Ν.Ε

IS SOFOS.

Lena Katsanidou. 


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Πειραιάς Κανάλι Ένα